Tänään raahauduin koirien kanssa pellolle vähän harjoittelemaan. Mukaan otin vain 2 damia, kun pyörällä menin. Ekaks otin Oonan, Sanin jätin kauemmaksi kiinni.

Käytiin viemässä vanhaan paikkaan muisti, sitten n. 30m päähän johon jätin koiran istumaan. Menin vähän kauemmaksi heittämään markkeerauksen, ja palasin koiran viereen. Palatessani Oonan katse pysyi hyvin putoamispaikalla, mennessäni viereen jäi katsomaan minua. Meillä on sellanen hieno sana että "misäon?" jolloin koira sitten katsoo putoamispaikkaa (tai esim. eteenlähetyksessä eteen, tai käden suuntaan) ja sitten nimellä lähetän sen noutoon. Oona lähti vauhdilla, pelto oli tosi puskainen joten ei ihan suoraan saanut damia ylös mutta sen löydettyään toisen suoraa ja nopeaa käteen. Sitten lähetys taaksepäin muistille, lähti suoraa ja dami taas nopeasti ylös ja käteen. Tätä mentiin vielä pari kertaa, sitten vaihdoin Saniin.

Sanilla meni nyt harvinaisen huonosti, muistit ja markkeeraukset oli enemmänkin hakua. Yhtäkin 30m päässä olevaa markkeerausta kun lähetin hakemaan, niin koira juoksi pellon toiseen päähän ja siitä ojan yli haki jotain. Aikaisemmin sieltä oli kyllä lähtenyt rusakko kun tulimme, sen jälkiä varmaan seurasi. Huusin koiran takaisin, ei tullut heti ja kutsumiseni meni jo karjumiseksi. Se hidasti koiraa ennestään, ja itsellä meinasi siinä vaiheessa mennä jo hermo. Kun koira tuli, otin sen viereen ja lähetin hakuun. Taas painoi pellon toiseen päähän josta huusin sen takaisin. Haettiin yhdessa dami, siitä sitten vielä heitin damin ja Sanin lähetin heti hakemaan. Sen jälkeen Sani taas kiinni, ja Oona vuoroon.

Jätin Oonan istumaan, lähdin itse kauemmaksi viemään dameja. Nyt matkaa dameille oli jo melkei 100m, mutta Oona hakee yleensä niin laajasti että luulin sen siitä selviävän. Eka dami tulikin ihan hyvin, otin sen jälkeen koiran vierelle ja uudestaan lähetys. Nyt Oona jäi 3m päähän seisomaan, selvästi odotti että jostain olisi tullut heitto. Aikani sitä läheteltyä sain sen lähtemään, mutta pysähtyi taas katselemaan. Kun se sitten viimein löysi damin, toi sitä ehkä 2m kunnes pysähtyi, pudotti sen ja jäi kaivamaan jotain myyränkoloa. Kun kutsu ei tehonut, juoksin koiran luo, ja pistin sen etsimään damia. Nyt se sitten olisi lähtenyt kauemmaksikin etsimään, mutta pysäytin sen, ja tuli sekin dami käteen. Sen jälkeen vielä jätettiin muisti ja mentiin kauemmaksi. Sen haettuaan Oona taas vaihtoon ja Sani paikalle.

Viahdettiin paikkaa toiselle puolen peltoa kuin missä äsken oltiin (jossa rusakonjäljet häiritsivät). Nyt en ottanut Sanin kanssa mitään vaativaa, heitto ojan yli ja Sani noutoon. Dami ei oikein erottunut maasta, ja kun Sani ei nähnyt tarkkaa putoamispaikkaa niin kesti vähän ennen kuin löysi sen. Otettiin sitten vielä helppo heitto pellolle, Sani heti perään ja kun palautusvauhti oli vähän hidasta juoksin pakoon. Sanin saatua kiinni otettiin uusi heitto pellolle, Sani noutoon ja itse lähdin juoksemaan taas pakoon. Nyt tuli nopeaa ja lopetettiin harjoitus, kun Sanillakin oli hauskaa.


                      1652793.jpg
                      Oona tulee muistilta.
                     1652806.jpg
                     Oonan palautus ykkösmarkkeeraukselta.


                    1652796.jpg
                    Sani tulee hakureissulta (joka kyllä oikeasti oli muisti)