Tänään vietettiin koko päivä Isojoella. Mukaan lähti kummatkin lätyt, sekä nuoremmat siskoni. Luokkien arbostelu alkoi vähän myöhässä, kun oli niin paljon ilmottautujia. Joten saatiin odotella hetki. Aika kylmä ilma oli, aurinko ei paistanut ja tuuli kauheasti. Mutta parempi noin kuin olisi aurinko paistanut, meillä koirat toimii sitä paremmin mitä huonompi ilma on. Ainakin Sani, sen paras tulos on ollut mätsäreissä BIS3, ja silloin satoi kaatamalla koko ajan... Mutta Sani toimii oli ilma mikä hyvänsä, mutta jos aurinko paistaa niin se yleensä vie vähän virtaa pois.

Ensimmäisenä kehistä oli vuorossa lapsi&koira kilpailu, johon meistä osallistui nuorin siskoni ja Sani. Oli näköjään oppi mennyt perille, yleensä ongelmana on ollut se ettei siskoni keskity yleensä koiraan ja katselee vain missä tuomari menee. Tänään meni kaikki nappiin, arvosanaksi 10-. Miinus tuli siitä kun tuomarin tutkiessa ei saanut Sania pysymään oikein. Vaikka osallistujia oli paljon, niin tulos oli mielestäni aika helppo. Parilla synkkasi ja kaikki meni vaivattomasti ja nopeasti. Mätsärissä arvottiin myös kaksi 50€ arvoista lahjakorttia Musti&Mirri-kauppaan, ja lapsi&koira kisan voittaja sai kunnian arpoa ne. Siskoni meni arpomaan, joten lähdin sitten viemään Sania ja palkintoja häkille. Ensimmäinen arpa meni osallistujalle numero 115. En edes viitsinyt katsoa osallistumisnumeroitani, enhän minä koskaan voita mitään. Hetken päästä kun olivat katsoneet asian, niin toisen lahjakortin voittajaksi kuulutettiin sileäkarvainen noutaja Sani ja Emmi Kiviluoma. Kerrankin siskoni onnistui tekemään jotain oikein... ;)

Junior handler kisa oli heti seuraavana vuorossa, tällä kertaa kehään menivät toinen siskoni ja Sani. Osallistujia oli taas aika paljon, ja taso oli kova. Pääsivät kuitenkin ensimmäisestä pudotuksesta läpi 5 parhaan joukkoon. Sitten vaihdettiin koiria. Siskoni sai nuoren affenpinserin, sellaisen pienen mustan pomppivan karvapallon. :) Oli aika rauhaton, juokseminen meni hyvin mutta seisominen oli aika rauhatonta kun se pomppi koko ajan, eikä siskoni ollut koskaan ennen esittänyt pieniä koiria.  Mutta eipä näyttänyt Sanin saanella esittäjälläkään olevan kokemusta flateistä... Asetteli jalat ja seisotti. Onneksi Sani on tottunut kaikkeen, joten se ei paljon ihmetellyt. Kolmiossa kuitenkin Sanin esittäjä piti hihnan Sanin karvien takana ja kireänä ylhäällä, josta olisi voinut tulla ongelmia... Sani ei nimittäin yhtään tykkää siitä, olisi voinut jarrata ja rimpuilla narusta irti ( siskoillani on kokemusta...). Mutta muuten hänkin esitti ihan huvin, näki että oli kokemusta koirien esittämisestä (vaikkei ehkä niiden flattien.) ;)

Isojen koirien kehät olivat viimeisenä, joten tuli vähän odottelua. Sanin pentu Nemo oli menossa mukana, joten ei ainakaan tylsää tullut. :D Sani oli ensimmäisenä vuorossa meidän koirista. Tuomari sanoi jo tullessaan katsomaan Sania että mehän ollaan nähty jo aikasemminkin, vieläkin sä jaksat näin hienosti esiintyä... Ja vaikka Sani oli jo niitä palkintoja putsannutkin talteen niin antoi silti punaisen nauhan, parina kun oli hieman rauhaton koira. Oonan pari olikin jo sitten vähän pahempi. Esiintyi tosi hienosti, mutta yhtä hienosti veti Oonakin. Tuotiin Oona kehään suoraan häkistä, jotta se ei olisi kyllästynyt, ja meni tosi mahtavasti! Paras esiintyminen tähän asti! :D Ja vaikka se Oonan parina ollut setterikin oli todella mahtava, niin tuomari kuitenkin antoi Oonalle punaisen nauhan, eron parin välille teki ehkä se että setteri oli hieman arempi. Mutta Oonalle 10+ suorituksesta!

Meiltä siis kummatkin koirat punaisten kehään. Sani veti vieläkin ihan täysillä, mutta enää tuomari ei sitä sijoittanut. Sen sijaan Oona jatkoi kehässä vaikka muut putoili... Kun enää 2 oli jäljellä, Oona ja eurasier Kiki, niin tuomarille tuli vähän miettimistä. Kummatkin olivat tähän asti menneet todella hienosti, Oonassa alkoi kuitenkin jo näkyä kyllästymisen merkkejä. Tuomari pisti kuitenkin koirat vielä juoksemaan kerran ympäri, ja osoitti sitten 2. paikan Oonalle. Parempi tulos kuin ikinä odotin, vaikka mielestäni Oona juoksi paljon paremmin kuin vastustaja. Mutta se kyllästyminen kai sitten rokotti pisteitä.. =) Mutta todella mahtava päivä oli!

1570726.jpg
Koirat palkintoinensa. Oona oikealla puolella ja Sani vasemmalla.

1570745.jpg
Sani ja sen voittama pokaali.. :)