Aamulla heti kymmenen aikaan menin pihalle etsimään koirat jostain. Siskoilla oli kavereita kylässä, ne olivat leikkineet aamulla poliisia ja rosvoa joten Sani ja Oona olivat toimineet poliisikoirina. Mukava sääkin oli, aurinko paistoi mutta oli kauhean kuuma koska ei tuullut. No, päätin silti ottaa pienet noutoharjoitukset aamusta koska olin noussutkin. Otin Sanin ja Oonan noutajahihnoihin että tietäisivät mitä tuleman pitää, ja pistin avualiaat siskot + heidän kaverinsa viemään 2 damia pellolle. Itse kävin sillä välin vähän verryttelemässä koiria (tai pikemminkin itseäni, koirat olivat jo siinä vaiheessa puolikuolleita kun koko aamun olivat juosseet ja koska aurinko paistoi niin se ei ole kovinkaan mukavaa mustaturkkisille koirille...)

Vein Oonan ensin kauemmas paikallaoloon, ja otin Sanin irti hihnasta ja seurautin sen lähetyspaikalle. Aika hitaasti lähti hakuun, painoi kuitenkin menemään heti aika kauas. Sanilla oli jossain vaiheessa tapana jäädä siihen lähelle etsimään dameja, kun en niitä aina kovinkaan kauas piilotellut. Mutta tällä kertaa koira oli kaukana ja damit lähellä. Eivätpä siskotkaan näköjään viitsineet kovin kauaksi lähteä... Ensimmäinen dami oli 15m päässä ja tuli Sanilta hienosti käteen. Sen jälkeen vaihto, Sani hihnaan ja paikallaoloon ja Oona noutamaan.

Oona lähti aika hyvällä vauhdilla, tosin kävi välillä toisellakin pellolla etsimässä. Sain sen aika hyvin käsimerkillä ohjattua pois sieltä, ja toinenkin dami löytyi sitten 20m päässä minusta. Koira oli aika tylsistynyt, ei näköjään huvittanut koska jäi damin kanssa seisomaan pellolle. Ja se oli vielä kestokani mikä siellä pellolla oli, oli näköjään vahingossa jäänyt damin päälle. Kuitenkin parin äkäisen käskyn jälkeen Oona toi sen mutta pudotti jalkoihini. Pistin koiran vierelle istumaan, heitin damin sille ja hetken päästä päästin noutoon. Kun Oona oli ottamassa sitä suuhunsa niin annoin heti tänne-käskyn, ja hyvin se tuli (vaikka normaalia hitaampana) käteen asti, siitä pallo palkkioksi ja pienen riehumisen jälkeen Oona taas paikalleen.

Nostin vähän Saninkin virettä leikillä, ja lähetin sen hakemaan. Haki aika pienellä alueella, meinasin jo ohjata sitä pois sieltä mutta sitten Sani juoksikin jo dami suussaan luokseni. Taas hienosti käteen ja kovat kehut. Sanillekkin tein välissä heiton ja nopean noudon, että sain siihen vähän vauhtia.

Oona sitten vielä viimeista damia etsimään. Siinä kestikin useampi minuutti, Oonalla taas kauhean laajaa hakua, kävi välissä meidän takapihallakin. Ja kun se ei käskystä tullut pois meinasin jo hakea sen, mutta sitten se tulikin jo luokseni ja annoin sen vielä yrittää. Huomasin damin itse siinä 20m päässä, mutta kun Oona ei ohjauksestanikaan huolimatta noutanut sitä (vaikka näkikin sen jossain vaiheessa) niin otin sen pois. Hain Sanin ja pistin sen eteen-lähetyksellä hakemaan damin. Nyt oli jo vauhtiakin, ja dami taas nätisti käteen.

Sanille tein vielä kerran sellaisen harjoituksen, että jätin koiran istumaan ja heitin yhden damin sen oikealla ja toisen vasemmalle puolelle. Itse menin sen taakse ja "oikeanouda"-käskyllä (vielä vähän täytyi avittaa käsimerkillä) haki ensin oikealla puolella olevan ja sen jälkeen lähetin vielä hakemaan vasemmalla puolella olevan damin. Sanin vapautin harjoituksista mutta otin vielä Oonan. Vein noin 30m päähän 2 damia 4 metrin etäisyydelle toisistaan, ja nostin Oonan virettä niin että lähti todella nopeasti hakemaan, kun dami oli suussa niin pillitys ja vähä innostinkin sitä tuomaan nopeasti. Nyt meni hyvin, ei edes vilkaissut toista damia (joskus käy katsomassa). Nopeasti vielä toinen nouto ja kun sekin tuli hyvin niin palkitsin pallolla. Ekassa noudossa oli vähän riuhtomista damin kanssa, mutta kun se kuitenkin tuli nopeasti ja käteen asti niin en viitsinyt siitä nipottaa. =)

Sen jälkeen koirat olivat ihan läkähdyksissä, joten käytiin uimassa. Tai siis koirat kävi meidän luomassa taas pulikoimassa, Sani viihtyi siellä ainakin vartin uiden sellaista 3m pätkää edestakasin. Oona kävi välissä "vahingossa" uimassa kun heittelin niille keppejä. :D